Китайската компания Zephyrus представи първата на пазара видеокарта GeForce RTX,

...
Китайската компания Zephyrus представи първата на пазара видеокарта GeForce RTX,
Коментари Харесай

Китайският Zephyrus представи първата в света GeForce RTX с платка в цвят чаена роза

Китайската компания Zephyrus показа първата на пазара видеокарта GeForce RTX, в основата на която стои розова печатна платка.

Ако в никакъв случай не сте чували за Zephyrus, не се тормозете. И ние не ги знаехме. Това е следващата китайска марка, която пусна една или две видео-карти и то единствено за локалния пазар. Моделът Zephyrus GeForce RTX 3060 ITX притегли вниманието ни, защото е първият прочут модел графична карта, който употребява розова печатна платка.

Много малко известни (и не само) производители на видеокарти проектират ускорители в жанр аниме, поставяйки съответните рисунки и надписи върху охладителната система на ускорителя, само че платките на тези видеокарти употребяват нормалните черни, бели, зелени и от време на време сини цветове. Но видеокарта с розова печатна платка се среща за първи път. Необходима е цяла обособена индустриална линия, с цел да се сътвори такава ярка платка, както и снабдител на нужните съставни елементи. Въпреки това, за компания със единствено две графични карти в портфолиото си, това не наподобява да е проблем.

Zephyrus GeForce RTX 3060 ITX не е фабрично овърклокнат и е основан на ранния вид на GeForce RTX 3060 Ti с 8 GB GDDR6 памет. Напомняме, че RTX 3060 Ti също по този начин идва с GDDR6X памет. Видеокартата е основана на графичния процесор GA104 с 4864 CUDA-ядра, работещи на честотата от 1665 MHz. Ускорителят е направен във форм-фактор ITX и е оборудван с компактна охладителна система с един вентилатор. Размерите на видеокартата са 172 × 123 × 42 мм.

Оборудването на видеокартата включва още три конектора DisplayPort 1.4a и един HDMI 2.1.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР