Китайската компания Tancent, която стои зад най-популярната социална мрежа в

...
Китайската компания Tancent, която стои зад най-популярната социална мрежа в
Коментари Харесай

Китайският гигант Tencent измести Facebook от Топ 5 на най-големите технологични компании в света

Китайската компания Tancent, която стои зад най-популярната обществена мрежа в Китай We Chat, задмина Фейсбук по пазарна капитализация и зае пето място в листата на най-големите софтуерни компании в света, оповестява английският „ Дейли Телеграф “.

Технологичният колос се трансформира и в първата китайска компания, оценена на над 500 милиарда $, достигайки пазарна капитализация от 523 милиарда $, което е с 1 милиард повече от Фейсбук.

Името на Tancent не е добре познато на Запад, само че решението на Пекин да забрани Фейсбук, разреши на приложението WeChat да доближи до повече от 500 милиона консуматори в Китай и над 1 милиард в международен мащаб.

Компанията също е притежател на гейм студия виновни за хитови игри като League of Legend,  Honour of Kings, Clash of Clans както и на акции в Tesla и Snapchat.

Tencent е първата компания, която съумява да наруши хегемонията на американските софтуерни колоси в листата на най-големите в света. Пред нея сега се намират Apple, Alphabet, Microsoft и Amazom, до момента в който на седма позиция остава Alibaba, която се чака да бъде втората китайска компания, достигнала пазарна капитализация от половин трилион $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР