Китайската компания Nio представи смартфон от висок клас, предназначен за

...
Китайската компания Nio представи смартфон от висок клас, предназначен за
Коментари Харесай

От Nio пускат на пазара смартфон, предназначен за техните електрички

Китайската компания Nio показа смарт телефон от висок клас, предопределен за потребление с електрическите ѝ коли, като посочи голям брой свързани с него функционалности, като да вземем за пример потребление на телефона за предоставяне на указания на автомобила да паркира самичък.

Пускането на Nio Phone – първият характерен за автомобил телефон, продаван от китайска компания, акцентира напредналото положение на технологиите за електрически транспортни средства на най-големия авто пазар в света, където електрическите транспортни средства към този момент съставляват повече от една трета от продажбите на коли.

Шофьорът на Nio може също по този начин да употребява телефона, с цел да уведоми автомобила си да се придвижи самичък до неговото местонахождение (разрешено в Китай в лимитирани пространства и при ниска скорост) и да отключи автомобила, даже когато телефонът е изключен.

Главният изпълнителен шеф Уилям Ли съобщи, че телефонът Nio Phone има повече от 30 характерни за автомобила функционалности и е разкрил нови благоприятни условия в технологиите за свързване.

„ Вярвам, че доста от нашите съперници ще се поучат от нашите нововъведения в смарт телефоните и ги поздравявам да го създадат “, сподели той.

Предлагат се три модела на цени сред 6 499 и 7 499 юана (890-1 030 долара).

Първоначално телефонът ще се продава единствено в Китай, а доставките ще стартират от 28 септември. Ли напредна с плана за смарт телефон макар загрижеността на някои вложители, че автомобилният производител, чиито загуби се усилиха на фона на ожесточената ценова война в Китай, поема прекалено много задължения.

Според анализатора на IDC Уил Уонг главният интерес на автомобилния производител при проектирането на телефона евентуално е обвързван със събирането на потребителски данни, а не със устрема телефонът да се трансформира в главен източник на доходи.

„ Смартфоните ще бъдат добра платформа за събиране на повече данни, което е от решаващо значение в сегашния софтуерен свят и евентуално може да докара до по-добро потребителско преживяване и обвързаност на клиентите “, сподели той.

Навлизането на Nio бележи най-новото преплитане сред света на смарт телефоните и колите. Meizu, поета от дружество, принадлежащо на Geely, през март показа смарт телефони, които могат да се свързват с колите Lynk & CO на Geely, само че се оферират и на по-широк пазар за потребителите.

Производителят на смарт телефони Xiaomi също е на път да стартира да създава коли.

Nio, която е на 9-то място измежду производителите на електрически и хибридни коли в Китай, удвоява вложенията в независимо създадени технологии за основни съставни елементи като чипове и акумулатори.

Тя също по този начин построи база от почитатели измежду своите водачи в Китай, като вкара извънредни клубове за участие и предлага артикули като вино с марката Nio.

Компанията разполага с екип от 11 000 инженери, които работят по основни аспекти на интелигентните технологии за електрически транспортни средства – от чипове и акумулатори до самостоятелно ръководство и интелигентно произвеждане, съобщи Ли по време на събитието.

След като продажбите се сринаха през първата половина на годината, Nio означи признаци на възобновяване, като през август доставките скочиха с 81% на годишна база с помощта на известността на актуализирания SUV ES6.

През първите осем месеца компанията е продала към 94 350 автомобила, което съставлява нарастване от 32% по отношение на миналата година, изпреварвайки 20-процентния растеж на продажбите на електрически коли в Китай.

Проучване в Китай

Отделно от това Ли съобщи, че се надява всички държавни управления да имат отворено отношение, а не да бъдат изолационисти, откакто предходната седмица Европейската комисия стартира антисубсидийна инспекция на електрически автомобили, създадени в Китай.

Ли направи мненията по време на кръгла маса за медиите след представянето на смарт телефона.

Той съобщи, че поуките, които би трябвало да се извлекат от развиването на китайските нови енергийни транспортни средства (NEV), са да бъдем отворени и да приветстваме конкуренцията в интерес на потребителите и световното стабилно развиване.

„ Като обществена компания в частния бранш ние към момента губим пари, а продажната цена в Европа не е ниска “, съобщи президентът на Nio Цин Лихонг на същото събитие.

„ Надяваме се, че пазарната среда може да бъде опростена, да оставим пазара да бъде пазар. Като бизнесмен се надявам, че държавните управления и частният бранш могат да направляват позитивно бранша на NEV. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР