Китайската компания БайтДенс (ByteDance) иска около 30 милиарда долара за

...
Китайската компания БайтДенс (ByteDance) иска около 30 милиарда долара за
Коментари Харесай

БайтДенс иска около $30 млрд. за американските операции на ТикТок

Китайската компания БайтДенс (ByteDance) желае към 30 милиарда $ за американските интервенции на обществената мрежа ТикТок (TikTok). Това оповестява в. " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на лични източници, съобщи ТАСС.

Засега евентуалните купувачи намират тази цена за доста висока. БайтДенс желае да избере главен претендент, да договаря с него и да подписа договорка, още идната седмица, акцентират източниците.

Вчера китайската компания получи предложение за придобиване на сегмента от ТикТок от Уолмарт (Walmart), която желае да се причисли към Майкрософт (Microsoft).

В момента договаряния за продажбата на американските интервенции на китайското видео приложение се водят с Майкрософт и Оракъл (Oracle). Други кандидати са Туитър (Twitter), Нитфликс (Netflix), японската СофтБанк (Softbank) ( " Нетфликс " ), холдингът Алфабет (Alphabet), в кйто влиза Google (Google). Всички те по разнообразни аргументи се отхвърлиха от придобиването на американските интервенции на обществената мрежа, отбелязва изданието.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи на 31 юли, че има намерение да забрани ТикТок на територията на Съединени американски щати. После той уточни, че Майкрософт би трябвало да подписа договорка с БайтДенс за придобиването на мрежата до 15 септемви, в противоположен случай ще я забрани. Администрацията на Тръмп се притеснява, че ТикТок се занимава с агитация и предава данните на потребителите на китайските управляващи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР