Китайската икономика се забавя, ресурсът на евтина работна ръка, която

...
Китайската икономика се забавя, ресурсът на евтина работна ръка, която
Коментари Харесай

Изучаването на идеите на Си Дзинпин е задължително за бизнеса в Китай

Китайската стопанска система се забавя, ресурсът на евтина работна ръка, която направи КНР фабриката на света, е съвсем привършен, а транснационалните компании местят бизнеса си в други страни, с цел да понижат рисковете, които се появиха по времето на пандемията от коронавирус и локдауните. На този декор компартията на Китай включва на цялостна мощ идеологическата машина, задължавайки държавните и частните чиновници да учат " Идеите на Си Дзинпин ", заяви Moscow Times.

На някои мениджъри в банки и компании това им коства до една трета от работното време, би трябвало да вземат участие в курсове и семинари и всеки месец би трябвало да четат четирите книги на Си. От тази година наличието на такива мероприятия е наложително, участниците биват подлагани регулярно на изпити по подготовката. 

Си се тормози, че развиването на комунизма ще разклати режима му, споделя пред Bloomberg Ченган Сю, старши теоретичен помощник в Станфордския център за проучване на китайската стопанска система и институти: " Важното е никой да не заплашва режима и ръководещата роля на Китайската компартия. Икономическият растеж е значим единствено при горните две условия ". 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР