Китайската държавна нефтохимческа компания Sinopec планира да подпише 20-годишно споразумение

...
Китайската държавна нефтохимческа компания Sinopec планира да подпише 20-годишно споразумение
Коментари Харесай

Cheniere Energy може да започне доставка на LNG за китайската Sinopec


Китайската държавна нефтохимческа компания Sinopec възнамерява да подпише 20-годишно съглашение за доставка на полутечен природен газ (LNG) с американската Cheniere Energy, излиза наяве от известие на организация Ройтерс, основано на източници. Според тях фирмите са се договорили за договорка още в края на 2018 година след договаряния в разстояние на няколко месеца, само че подписването на документа е било отсрочено заради комерсиалните разногласия сред Съединени американски щати и Китай. Както излиза наяве, в случай че не е бил комерсиалният спор договорът е трябвало да се подпише от дълго време.

Два други източника на организацията са съобщили, че Sinopec в границите на договорката възнамерява да купува от Cheniere към 2 млн. тона LNG годишно, започвайки от 2023 година Американската компания може да стартира доставка на избрана продукция и преди 2023 година
След последните договаряния сред Съединени американски щати и Китай в края на февруари, президентът Доналд Тръмп отсрочи плануваното за 1 март следващо покачване на митата за китайските артикули. Според известията в медиите, страните са стигнали до последният стадий от консултациите по комерсиалните въпроси и може да стигнат до съглашение още в края на месец март по време на срещата на държавните глави на Съединени американски щати и Китай, макар че към този момент публично известие липсва.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР