Китайската държава започва издаването на дългосрочни визи, с които да

...
Китайската държава започва издаването на дългосрочни визи, с които да
Коментари Харесай

Китай предлага 10-годишни визи на световни топ таланти

Китайската страна стартира издаването на дълготрайни визи, с които да изкуши високо квалифицирани лица от чужбина да проработят в нея, предава Би Би Си.

Визите са за топ гении, за неведнъж влизане в страната и ще бъдат годни в периоди от 5 до 10 години, съгласно информация на държавните медии. Технологични водачи, бизнесмени и учени, търсени в разнообразни браншове в Китай са измежду подобаващите да аплайват. 

Неотдавна Китай се сложи цели за икономическо и обществено развиване и преглежда наемането на способни специалисти от чужбина като основно за постигането им. Когато проектите за визовата скица бяха в началото премисляни, страната съобщи, че програмата ще бъде ориентирана към банкет на минимум 50 000 чужденци с доста висока подготовка и умения. 

Кандидатстването за визите ще може да бъде правено онлайн, гратис и ще бъде обработвано бързо, декларират от китайското държавно управление. Лицата, на които са връчени такива визи, ще могат да остават в страната до 180 дни за начало и ще могат да вземат със себе си околните си - съпруг/съпруга, деца. 

През 2016 година Китай показа система за оценка на чужденците, която цели да дефинира уменията, от които страната има потребност и желае да притегли, намалявайки нискоквалифицираните задгранични жители, идващи в нея, и увеличавайки специалистите. Според документ, излъчен тогава, класифицираните най-високо в тази система търсени задгранични гении включваха носители на Нобелови награди, сполучливи олимпийски спортисти, шефове на световноизвестни университети по музика и изкуства, топ учени-ръководители на водещи финансови институции и професори в огромни университети. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР