Китайската автомобилна компания Nio обяви намеренията си за производство на

...
Китайската автомобилна компания Nio обяви намеренията си за производство на
Коментари Харесай

Автомобилостроителят Nio ще произвежда собствен смартфон

Китайската автомобилна компания Nio разгласи желанията си за произвеждане на личен смарт телефон, който ще бъде усъвършенстван за работа с електрически коли. Това оповестява изданието Carnewschina.

Изпълнителният шеф на известния китайски авто производител, Уилям Ли съобщи, че компанията има намерение да създаде смарт телефон. Ръководителят на Nio изясни, че устройствата на пазара не са в положение да дадат достъп до функционалностите на електрическите транспортни средства на китайската марка. По думите на Ли, в това отношение притежателят на колата губи достъп до доста функционалности.

По-конкретно, ръководителят на Nio означи, че смарт телефоните на Apple, които са известни на пазара, също не са в положение да решат казуса на притежателите на коли. По думите на Уилям Ли, това се дължи на обстоятелството, че транспортните средства Nio употребяват mmW технология за връзка, която не се поддържа от iPhone.

От корпорацията прецизират, че първият интегриран в автомобилната екосистема смарт телефон ще се появи през 2023 година. Цената на модела ще бъде не повече от 7000 юана, или към 1000 $.

По всичко наподобява, че телефоните ще дават отговор на външния тип на колите от серията Nio. От изданието Carnewschina не прецизират, дали компанията ще окомплектова електрическите си коли с телефони, или потребителят ще би трябвало да закупи устройството настрана.

Припомня се, че малко по-рано Илон Мъск позволи възможността Twitter да сътвори собствен личен смарт телефон. По думите на притежателя на услугата за микроблогинг, това може да се случи, в случай че приложението Tiwtter бъде отстранено от магазините за приложения на iPhone и Android.

Американският бизнесмен Илон Мъск в своя Twitter даде обещание, че в случай че обществената мрежа бъде отстранена от главните магазини за приложения за iPhone и Android, той ще направи смарт телефон лично произвеждане.

Потребител на Twitter се обърна тогава към милиардера с предложение да направи собствен личен телефон, в случай че обществената мрежа не е налична на други устройства. " Вярвам, че това няма да се случи, само че да, в случай че няма различен избор, ще направя различен телефон ", написа Мъск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР