Китайската армия трябва да се осмели да се бие, каза

...
Китайската армия трябва да се осмели да се бие, каза
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китайската армия трябва да се осмели да се бие

Китайската войска би трябвало " да се осмели да се бие ", сподели президентът Си Цзинпин, до момента в който инспектираше частите, настоящи в регион покрай Тайван, заяви Франс прес, като цитира репортаж на китайската телевизия.

Посещението на Си се състоя във значим миг за дипломацията със Съединени американски щати, които са главният покровител на Тайван по въпросите на сигурността - до момента в който американската министърка на финансите Джанет Йелън се намира в Пекин, с цел да се опита да стабилизира връзките сред двете страни и да усъвършенства двустранните търговски връзки.

По време на инспекцията си на основаното в Нанкин командване на Източния район на Китайската народноосвободителна войска, Си съобщи пред военнослужещите, с които се срещна, че те би трябвало " да се осмелят да се бият, да знаят по какъв начин да се бият добре и да бъдат решени да пазят националния суверенитет и сигурност ", заяви държавната телевизия.

" Необходимо е да задълбочим военното и бойното си обмисляне, да се съсредоточим върху подготовката за действителни бойни дейности и да ускорим подобряването на способността ни да побеждаваме ", добави президентът. Армията би трябвало също по този начин " да увеличи способността на водачите на партийния комитет да се приготвят за война и битка ", акцентира той.

Китай счита Тайван за една от своите провинции, която към момента не е съумял да сплоти с останалата си територия след края на гражданската война в Китай през 1949 година Пекин е решен един ден да си възвърне контрола над острова, като не изключва опцията за приложимост на мощ.

Тайванският въпрос е най-чувствителната част от разногласието сред Пекин и Вашингтон. През миналата година Китай стартира огромни военни учения към острова след публични срещи сред високопоставени американски и тайвански представители. През април китайските сили организираха маневри, симулиращи обсада на Тайван, тъкмо след срещата в Съединени американски щати сред тайванския водач и ръководителя на Камарата на представителите на Съединени американски щати Кевин Маккарти.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР