Китайската армия ще предприеме действия на всяка цена, за да

...
Китайската армия ще предприеме действия на всяка цена, за да
Коментари Харесай

Китай заплаши да хвърли армията срещу Тайван

Китайската войска ще предприеме дейности " непременно ", с цел да предотврати опити за делене на самоуправляващия се остров Тавайн, разгласи военният министър на китайската страна, представен от " Ройтерс " и други организации.

Пекин е гневен на Вашингтон поради последните наказания, комерсиалната война и обстановката в Южнокитайско море.

В понеделник Съединени американски щати изпратиха два бойни кораба в Тайванския проток. Това е втора интервенция в района през тази година и финален от серията жестове на Белия дом в поддръжка на либерален Тайван.

" Тайванският въпрос се отнася до суверенитета и териториалната целокупност на Китай, визира главните ползи на Китай ", предизвести китайският боен министър Вей Фънхъ при започване на форума Xiangshan в Пекин, който е китайски отговор на годишния конгрес за сигурност " Шангри Ла " в Сингапур.

Фънхъ акцентира, че е " извънредно рисково " да се провокира Китай по този проблем.

" Ако някой се опита да отдели Тайван от Китай, китайската войска ще предприе нужните дейности непременно ", безапелационен е министърът.

Китайско-тайванските връзки се утежниха, откогато президентът на острова Цай Ингвен пое властта през 2016 година

Пекин, който в никакъв случай не се е отказвал от потребление на мощ за връщане на Тайван под собствен надзор, също преглежда с огромно безпокойствие предложенията на Съединени американски щати към острова - да се открие ново посолство и да се прокара закон, с цел да насърчи визитата на американски представители.

Военните контакти на Китай със Съединени американски щати са значими и деликатни, сподели Фънхъ и добави, че Пекин няма да отстъпи нито педя от територията си.

Пекин е срещу сподели на мощ и провокации в Южнокитайско море от " страни, които не са от района ", които работят там под предлог отбрана на свободното мореплаване и хвърчене, посочи министърът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР