Китайска студентка съди американския гигант Disney, като твърди, че налице

...
Китайска студентка съди американския гигант Disney, като твърди, че налице
Коментари Харесай

Китайска студентка съди Disney заради двойни стандарти

Китайска студентка съди американския колос Disney, като твърди, ч е налице са двойни стандарти, тъй като компанията не разрешава на посетителите на своите азиатски тематични паркове да си носят храна.

Съдебният развой против шанхайския Дисниленд слага развлекателната компания пред нуждата от намиране на решение, защото такива ограничавания не се ползват в нейните американски или европейски паркове.

Законовите дейности, които провокираха необятна поддръжка в обществените медии, се появяват, когато Китай и Съединени американски щати не престават да опълчването си в търговията и се усилва напрежението сред двете най-големи стопански системи в света.



Студентката Уан споделя, че нейните „ права са нарушени “, откакто ѝ е било неразрешено да внася лична храна , а по този начин била принудена да купува храни „ със повишени цени “ вътре в парка.

Правното предизвикателство откри необятно отразяване в китайската обществена мрежа Уейбо, сходна на Туитър, като хештагът на китайски език „ Disney е съдена за възбрана за носене на лична храна и питиета “ п ривлича повече от 600 милиона гледания и десетки хиляди мнения.-->



„ Много хора също по този начин могат да считат, че правата им са били нарушени, само че (те) не са подали иск заради нужното за това. Като студенти по право (това) е наше обвързване ", сподели Уан пред онлайн медията The Paper.

От компанията споделиха пред държавната телевизия CCTV, че разпоредбите са " съобразени с множеството от тематичните паркове в Китай и с другите дестинации на Дисни в Азия ".
Disney паркове в Съединени американски щати и Париж разрешават на гостите да внасят хранителни артикули извън. Тези в Токио, Хонконг и Шанхай не го вършат.

„ Правилата на Disney са образец за двойни стандарти (и) дискриминация по отношение на Азия “, написа един от потребителите на Уейбо.

В англоезичното издание на вестник „ Женмин жибао “ написа в сряда, „ има нужда от „ отбрана на правата и ползите на потребителите “. „ Защо са налице двойни стандарти “ сред Запада и Азия, пита вестникът.

От Disneyland в Шанхай не дали отговор на Франс прес на настояването за коментар по случая.

Този тематичен парк,струващ 5,5 млрд.долара, е отворен през 2016 година
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР