Китайска компания обяви, че от 1 юли 2023 г. стартира

...
Китайска компания обяви, че от 1 юли 2023 г. стартира
Коментари Харесай

Служителите на китайска компания ще получат по 6 887 щатски долара за всяко новородено

Китайска компания разгласи, че от 1 юли 2023 година започва стратегия за субсидиране на раждаемостта, съгласно която нейни чиновници, които работят там повече от три години, могат да получат по 50 000 юана (6 887 щатски долара) за всяко новородено. Този ход е в поддръжка на напъните на държавното управление да насърчи фамилиите да раждат повече деца.

Програмата ще важи за всички чиновници на компанията, без значение от пола, заяви Глобъл таймс, базирайки се на китайската онлайн туристическа платформа Trip.com. Те ще получават по 10 000 юана всяка година, до момента в който новороденото навърши пет години.

От компанията обявиха, че ще влагат 1 милиарда юана по програмата. През 2022 година новородените първи деца в фамилиите на чиновниците са достигнали 147%, до момента в който броят на вторите се е нараснал с 329%.

Тази стратегия на Trip.com бе подхваната, откакто китайските управляващи стартираха разнообразни подкрепящи ограничения в области като финансите, налозите, жилищата, заетостта, образованието и други, с цел да се основат удобни условия за повишение на раждаемостта в страната.

През 2022 година Китай записва първия негативен приръст в континенталната си част от 61 години насам, като популацията понижа с 850 000 души на годишна база и доближи 1,4118 млрд, сочат данни на Националното статистическо бюро от януари тази година. Миналата година броят на новородените в страната е бил към 9,56 млн., което е рекордно ниско равнище от 1949 година насам.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР