Китайска фрегата и подводница са забелязани извън териториалните води на

...
Китайска фрегата и подводница са забелязани извън териториалните води на
Коментари Харесай

Китайски боен кораб и подводница вбесиха Япония

Китайска фрегата и подводница са видяни отвън териториалните води на Япония наоколо до противоречивите острови Сенкаку в Източнокитайско море.

Това заяви японското военно министерство, представено от " Киодо ".

Действията на Китай принудиха Токио да стачкува пред Пекин.

Според ведомството за първи път подводницата е видяна в сряда следобяд до остров Мияко под префектура Окинава.

В четвъртък е засечена още един път североизточно от остров Тайсе, който е част от следените от Япония острови Сенкаку. Тя е била придружавана от китайска фрегата клас Jiangkai 2. И двата плавателни съда са напуснали зоната следобяд , добавя министерството.

Пекин има искания към островите Сенкаку, които са наричани Дяоюйдао.

Заместник-министърът на външните работи на Япония привика китайския дипломат във външното министерство и стачкува поради навлизането на фрегатата в зоната . Токио е изразил " огромно безпокойств о " и е " призовал китайската страна да не подкопава наклонността към възстановяване на японско-китайските връзки ".

Миналата година министър председателят на Япония Шиндзо Абе и китайският президент Си Дзинпин се съгласиха да слагат " нова начало " на връзките.

Военното министерство на Япония посочи, че за първи път непозната подводница е видяна в зоната към противоречивите острови от февруари 2016 година

Според интернационалното право подводниците би трябвало да излизат на повърхността и да издигат флага на съответната страна, когато плават през териториални води на други страни, само че не и в граничещи зони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР