Китайката Уи Яджън е работила във фабрика за 16 долара

...
Китайката Уи Яджън е работила във фабрика за 16 долара
Коментари Харесай

Как жена натрупа $8 милиарда, започвайки от $16 заплата на месец

Китайката Уи Яджън е работила във фабрика за 16 $ на месец. Сега има положение от $8,3 милиарда. Тя е най-богатата жена, спечелила благосъстоянието си с труд. Яджън се е трудила години във фабрика, а по-късно като публицист преди да основе компанията си за недвижими парцели Longfor Properties, която има доходи от $10,7 милиарда през 2017 година.

Уи Яджън е съосновател на Longfor Group Holdings. Тя е основен изпълнителен шеф на компанията за 6 години и ръководител на борда на шефовете от 2007 до 2018 година.

Longfour e учредена в Хонконг, само че оперира в още 47 града. През ноември Уи слиза от председателския пост и трансферира 44% дял от компанията на щерка си.

Уи е най-богата жена в света, която сама е постигнала благосъстоянието си. Тя е родена през 1964 година в Чунцин, Китай, който през днешния ден има 30 милиона поданици. Започва да учи в Северозападния Политехнически университет в Сиан, когато е на 16 години и получава тапия за бакалавър - инженер. След като приключва, стартира да работи във фабрика в родния ѝ град за 16 $ на месец. Тя прекарва там 4 години.

През 1988 година, когато е на 24, тя работи като публицист в региона на недвижимите парцели за китайската осведомителна организация Shirong за интервал от 5 години. Това е по време на " златната епоха на рентабилността " за китайските вестници.

След редица проблеми, свързани с неналичието на осветяване и електричество при търсенето на свое жилище през 1993 година, тя взема решение да стартира личен бизнес дружно със брачна половинка си.

Три години по-късно нейната компания Longfor съумява да продаде първия си план за резиденция в родния град на Яджън - Чунцин за $157 $ на квадратен метър. Сумата е била два пъти по-голяма от междинния приход на китайските семейства.

Longfor e един от първите разработчици на търговски центрове в Китай. Уи заема поста на основен изпълнителен шеф в интервала 2005-2011 година, като по-късно става ръководител. През 2012-а става най-богата жена в Ктиай до развода ѝ тази година. Тя губи близо $3 милиарда, с цел да трансферира 40% от нейния дял на някогашния ѝ към този момент брачен партньор.

Богаството на Яджън обаче не стопира да се усилва. През 2017 година тя е седма в листата на дамите милиардери с чисто благосъстояние от $4,6 милиарда. А през днешния ден тя изпреварва останалите 6 имена в класацията.

През 2003 година, заради липсва на обществена информация за нея, името ѝ се бърка с мъжко в листата на най-богатите хора в Китай. На въпроса за какво заобикаля публичността, тя дава отговор:

" Ами, нямам какво да кажа. Просто съм човек, който се е концентрирал върху задачите си. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР