Китай заявява, че не изпраща оръжия на Русия и подкрепя

...
Китай заявява, че не изпраща оръжия на Русия и подкрепя
Коментари Харесай

Си пред Дуда: Търгуваме с Русия, а вие ни очерняте

Китай декларира, че не изпраща оръжия на Русия и поддържа прекратяването на доставките на оръжие " на бойното поле "
Китайският водач Си Дзинпин съобщи това по време на срещата си с полския президент Анджей Дуда. Според него в този момент е належащо да се избегне разширението и изострянето на войната в Украйна, да се способства за " охлаждането на обстановката " и да се основат условия за мирни договаряния.

" Това е в полза на интернационалната общественост, в това число и на Европа. Китай се опълчва на това някои хора да отклоняват спора и да очернят Китай под предлог за естествена търговия сред Китай и Русия.

Китай предизвиква и поддържа всички старания, които способстват за мирното разрешаване на рецесията и за одобряването на уравновесена, ефикасна и устойчива европейска архитектура за сигурност ", се споделя в изказването.

Освен това Министерството на външните работи на страната съобщи в изказване, че Полша е подготвена да играе градивна роля в насърчаването на връзките сред Европейски Съюз и Китай.

Съединени американски щати, Обединеното кралство и други страни упрекват Пекин, че дава на Москва поддръжка, която ѝ разрешава да продължи да води война против Украйна.

След изказването на президента, че Полша е подготвена да одобри нуклеарни оръжия като част от програмата на НАТО

Китай декларира, че не изпраща оръжия на Русия и поддържа прекратяването на доставките на оръжие " на бойното поле ". Те също по този начин приканват за мирни договаряния, само че отхвърлиха да изпратят свои представители на срещата на върха за мир в Швейцария.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР