Китай заяви по-рано тази седмица, че е започнал военни учения

...
Китай заяви по-рано тази седмица, че е започнал военни учения
Коментари Харесай

Посещение на делегация на Конгреса на САЩ в Тайван разгневи Пекин

Китай съобщи по-рано тази седмица, че е почнал военни учения в покрайнините на Тайван в отговор на изпращането на „ неверни сигнали “ от страна на Вашингтон по отношение на визитата на делегация на Конгреса на Съединени американски щати в Тайпе.

Ши И, представител на Източното командване на Народноосвободителната войска на Китай, сподели в изказване в петък, че китайски бомбардировачи и бойни самолети са били ситуирани в региона към Тайван, както и в Източнокитайско море в отговор на „ неверния сигнал “, изпратен от визитата на делегацията.

В настрана изказване Ву Киан, представител на Министерство на националната защита на Китай, разказа дейностите на гостуващата делегация на Конгреса на Съединени американски щати, която не взе под внимание негодуванието на Пекин, като „ акт на провокация “, който в допълнение нагнети напрежението в Тайванския пролив.

Въпреки че не посочи къде и за какъв интервал ще се организират ученията, Ву съобщи, че последните са " належащо деяние, подхванато за отбрана на националния суверенитет предвид на актуалната обстановка със сигурността в Тайванския пролив “.

Делегацията на Съединени американски щати кацна в Тайпе в четвъртък вечерта, като в програмата са планувани визити и в Австралия и Япония.

Визитата има за цел да удостовери поддръжката на Съединени американски щати за Тайван.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР