Китай заяви, че не представлява заплаха за никоя държава, след

...
Китай заяви, че не представлява заплаха за никоя държава, след
Коментари Харесай

Китай: Не представляваме заплаха за никоя държава

Китай съобщи, че " не съставлява опасност за никоя страна ", откакто Австралия показа националната си отбранителна тактика, критикувайки хипотетичната " тактичност " на Пекин, " съпроводена с насила " в тихоокеанския район, съобщи Франс прес.

" Китай не съставлява опасност за никоя страна ", съобщи пред медиите Лин Цзиан, представител на китайското външно министерство, като прикани Канбера " да се въздържа от неоснователни обвинявания на всяка крачка против Китай ".

Той добави, че мирната конференция за Украйна, която би трябвало да се състои в Швейцария, " към момента се приготвя и има още доста работа за извършване ".

На срещата си с немския канцлер Олаф Шолц китайският президент Си Цзинпин съобщи, че Китай " поддържа своевременното привикване на интернационална мирна конференция, приета от Русия и Украйна, с равнопоставено присъединяване на всички страни и заслужено разискване на всички мирни проекти ". Това подсказва, че Пекин не поддържа конференцията, която се организира в Швейцария, защото Русия не взе участие в нея, отбелязва Агенция Франс Прес.

След като Швейцария разгласи, че провежда конференцията, Москва съобщи, че диалозите за Украйна в отсъствието на Русия са " безсмислени ".

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР