Китай затвори днес пристанища и железопътни линии, подготвяйки се за

...
Китай затвори днес пристанища и железопътни линии, подготвяйки се за
Коментари Харесай

Китай се подготвя за тайфуна Ин-Фа

Китай затвори през днешния ден пристанища и железопътни линии, подготвяйки се за конфликт с тайфуна Ин-Фа. В същото време няколко елементи на страната се борят да се възстановят от опустошителните наводнения по-рано тази седмица.

Прогнозите са, че Ин-Фа ще се стовари късно в неделя в източната крайбрежна провинция Джъдзян покрай Шанхай, заяви организация Синхуа.

Китайските управляващи са оповестили трето равнище на паника за бурята, а над 100 влака, пътуващи през района, са анулирани, оповестяват от Китайската железница.

Властите в Шанхай затвориха някои публични паркове и музеи и предизвестиха жителите да " спрат огромните събирания навън " и да останат на закрито.

Междувременно всички пристанища за товарни кораби на юг от Шанхай бяха затворени. От региона бяха евакуирани 150 плавателни съда, в това число пътнически и товарни кораби.

В провинция Хенан в Централен Китай, където наводненията тази седмица лишиха живота на минимум 58 души, управляващите последователно разчистват и отварят пътищата, блокирани с транспортни средства и парчета.

Милиони са наранени от наводненията, като някои от тях дни наред са без достъп до прясна храна или вода, а други бяха извадени на несъмнено място благодарение на кофи на багери.

По данни на управата на Хенан, над 495 000 души са евакуирани, а наводнението е предизвикало загуби от милиарди долари.

Ръководителят на спешната работа на Хенан Ли Чангсун предизвести, че провинцията ще би трябвало да предприеме огромно разчистване и стерилизация, с цел да " подсигурява, че бедствието няма да бъде последвано от зараза ".

Държавните медии предизвестиха, че Ин-Фа може да донесе поройни дъждове в някои елементи на провинцията през идващите дни.

Китай страда от епохи от наводнения през годишния дъждовен сезон, само че рекордните превалявания в Хенан породиха въпроси за това по какъв начин китайските градове могат да бъдат по-добре готови за изключителни метеорологични събития, които съгласно специалистите се случват с нараснала периодичност и активност поради климатичните промени.

Провинция Хенан е прорязана от реки, язовири и водоеми, издигнати преди десетилетия за ръководство на оттока против наводнени и за напояване на селскостопанския район, само че бързото разгръщане на градовете натовари съществуващите дренажни системи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР