Китай засили подкрепата си за Русия на фона на войната

...
Китай засили подкрепата си за Русия на фона на войната
Коментари Харесай

Bloomberg: Китай предоставя на Русия сателитни изображения за атакуване на военни цели в Украйна

Китай ускори поддръжката си за Русия на фона на войната против Украйна, в това число предоставяйки на Кремъл сателитни изображения за удари против украински цели, написа, като се базира на свои източници.

China has stepped up its support for Russia amid its war against Ukraine, including providing satellite imagery to the Kremlin for strikes on Ukrainian targets.
— Mayte Chummia (@Maytechummia)

" На фона на признаците за по-нататъшна военна интеграция сред двете страни, Китай даде на Русия сателитни изображения за военни цели, както и микроелектроника и елементи за танкове ", съгласно хора, осведомени с въпроса.

Един от източниците на американската медия е съобщил, че поддръжката на Китай включва също оптика, ракетно гориво и засилено галактическо съдействие.

Bloomberg припомня, че Пекин се пробва да се покаже безпристрастен на фона на пълномащабното съветско навлизане в Украйна.

Въпреки това, отбелязва изданието, през 2023 година търговията сред двете страни ще доближи рекордните 240 милиарда $ (439.53 милиарда лева). В същото време Русия усилва износа за Китай на артикули като въглища и петрол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР