Китай за пореден път призова всички страни, замесени в конфликта

...
Китай за пореден път призова всички страни, замесени в конфликта
Коментари Харесай

Китай засега не вижда руска инвазия в Украйна

Китай за следващ път прикани всички страни, забъркани в спора в Украйна, да проявят въздържаност, оповестява " Ройтерс ".

Пекин отхвърли думите на задграничен публицист, определил дейностите на Русия като инвазия.

Коментарът беше изработен от говорителката на външното министерство Хуа Чунин на постоянен брифинг.

Тази нощ съветският президент разгласи започването на война против Украйна под названието " специфична военна интервенция в Донбас ".

Впоследствие украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че вкарва военно състояние в цяла Украйна. Той настоя светът да принуди Русия да съблюдава мира.

От Белия дом излязоха с изказване, в което се показва, че Путин е избрал преднамерена война, която ще докара до пагубни загуби на живот и човешки премеждия.

Германският канцлер Олаф Шолц дефинира актуалните събития като " ужасяващ ден за Украйна и тъмен ден за Европа ".

От своя страна Организация на обединените нации пък прикани съветския президент да изтегли войските си от Украйна в името на човечеството, а английският министър председател Борис Джонсън укори Путин, че е избрал пътя на кръвопролитието и заличаването със започването на непредизвикана офанзива против Украйна.

Председателят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен също увери, че Европейски Съюз ще държи Москва виновна за " неоправданата " й офанзива против Украйна.
ТЕМА преди 11 минути 234 преди 16 минути 407 преди 30 минути 303
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР