Китай взима всичко в Русия на ишлеме. До два месеца

...
Китай взима всичко в Русия на ишлеме. До два месеца
Коментари Харесай

„АвтоВАЗ” почва да сглобява китайски модели с емблема Lada

Китай взима всичко в Русия на ишлеме. До два месеца съветското в Lada ще остане емблемата. Руският колос удостовери, че тази година ще създаде към 400 000 автомобила в заводите си в Толиати и Санкт Петербург (в някогашния цех на Nissan).

Според шефът Максим Соколов, концернът „ АвтоВАЗ ” ще форсира старта на китайската сборка, с цел да може да се заеме с лансирането на нови модела най-късно до есента.

Преди ден стана ясно, че на 29 май всички конвейри на концерна стопират. По принцип това е процедура, само че корпоративната отпуска е била планувана за 29 юли, а в този момент неналичието на части постанова тя да се измести много напред във времето.

Ако проблемите с доставките на бъдат решени, в заводите ще се създават недоокомплектовани коли или промените ще минат на повърхностен работен ден. Това не трансформира проекта за 400 000 автомобила.

Междувременно на територията на някогашния цех на Nissan в Санкт Петербург бе сниман китайски кросоувър FAW Bestune T77. Предположенията са, че това може да стане първият модел, който да бъде стартиран в Русия с емблемата на Lada. Ако това се случи, това ще копира хора с „ Москвич ”, който бе съживен като марка в някогашния цех на Renault, само че действително си е китайски JAC с съветска емблема.

Още по тематиката четете на автомобилния уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР