Китай винаги гледа собствения интерес и пред тях се отваря

...
Китай винаги гледа собствения интерес и пред тях се отваря
Коментари Харесай

Китаист: Си Дзинпин иска той да е миротворецът. Ще използва всяка възможност за това

Китай постоянно гледа личния интерес и пред тях се отваря нещо, което те ще употребяват – рецесия и благоприятни условия. Така доцент Мариана Тиен, китаист от Института по исторически проучвания към Българска академия на науките, разяснява пред Euronews Bulgaria визитата на китайския водач Си Дзинпин в Русия и диалозите му с съветския президент Владимир Путин.

Доц. Тиен добави, че Пекин „ няма да се изкушат да дадат оръжие на Русия “ за войната в Украйна и че ще направи всичко допустимо да бъде медиатор при мирните договаряния. С подред нея нищо не би попречило да се реализира видео връзка сред Си Дзинпин и украинския президент Володимир Зеленск и, сходно на диалога сред китайския и украинския външен министър от предходната седмица.

„ Си Дзинпин желае да е миротворецът на тази рецесия и на войната въобще “, уточни Тиен. По мнението й към този момент настава нов международен ред, а визитата на китайския водач в Москва е следващото доказателство за това.

„ Си Дзинпин не е единствено стопански, само че и политически, е мощна фигура и целият свят се преценява с него. Когато пристигна на влас през 2013 година, той моли към възобновление на китайската нация “, счита специалистът.

Вижте повече във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР