Китай вчера съобщи за най-високия брой заразени с коронавирус за

...
Китай вчера съобщи за най-високия брой заразени с коронавирус за
Коментари Харесай

Китай регистрира шестмесечен пик на случаите на коронавирус

Китай през вчерашния ден заяви за най-високия брой инфектирани с ковид за последните 6 месеца, ден откакто здравните управляващи споделиха, че не престават да се придържат към строгите коронавирусни ограничавания, съобщи Ройтерс.

Новите случаи на заразяване са 4610, от които 588 са симптоматични, а 4022 - безсимптомни, оповестиха китайските здравни управляващи.

Това е най-високият брой инфектирани от 6 май насам. В петък новите случаи бяха 3837, от които 657 - симптоматични.

Макар че броят на новите случаи е извънредно невисок по международните стандарти, от три години Китай праволинейно следва метода си за „ нулев коронавирус ", който включва локдауни, карантиниране на хора, постоянно тестване и фрапантно понижаване на вътрешните пътувания.

На конференция през вчерашния ден представители на здравните управляващи препотвърдиха решимостта си за „ динамично пречистване " на случаите на коронавирус.

Антиковидните ограничения на Китай са „ изцяло верни, също така са най-икономичните и ефикасните ", съобщи Ху Сян, представител на здравните управляващи, който се занимава с надзор на болесттите.

Китай би трябвало да продължи да се придържа към правилото да слага преди всичко хората и живота им, както и към по-широка тактика за попречване на привнасяне на случаи извън и на поява ва вътрешни огнища на болест, посочи Ху.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР