Китай възнамерява да изпрати на Луната човек и да се

...
Китай възнамерява да изпрати на Луната човек и да се
Коментари Харесай

Китаец ще кацне на Луната в близките десет години

Китай има намерение да изпрати на Луната човек и да се построи там изследователска станция в околните 10 години, оповестява РИА Новости като се базира на шефа на Националното галактическо уплавление на Китай (CNSA).
Председателят на CNSA Чжан Кецзян е декларирал, че Китай възнамерява да построи изследователска станция на южния лунен полюс и да реализира пилотирана галактическа задача до 10 години. Той е съобщил още, че в края на тази година Китай ще изстреля апарата „ Чанъе-5 ”. Луноходът ще кацне на земния сателит, ще събере почва за проучване и ще се върне назад на Земята. 
Русия в този момент също работи върху основаването на лична лунна стратегия. По мнението на шефа на „ Роскосмос ” Дмитрий Рогозин, лунна база с научна лаборатория в нея може да бъде съоръжена в най-тихото място на земния сателит – на противоположната страна на Луната. Освен това в Руската Федерация имат намерение да основат особено приспособен скафандър за излизане под откритото небе на Луната. Разработката на този план може да стартира още през тази година.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР