Китай в събота отчете най-големия си брой нови случаи на

...
Китай в събота отчете най-големия си брой нови случаи на
Коментари Харесай

Китай затвори 2,6 милионен град, заради по-малко от 100 новозаразени

Китай в събота регистрира най-големия си брой нови случаи на ковид от четири месеца и управляващите се втурнаха да овладеят огнища в няколко района, в това число в 2,6-милионния град Сиан, където милиони към момента са под карантина.

Китай, където коронавирусът беше открит за първи път в края на 2019 година, е в нараснала подготвеност за нови инфекции, до момента в който се приготвя за провеждането на Зимните олимпийски игри през февруари в столицата Пекин.

От 140 нови инфекции 87 са били локално предадени, съгласно изказване на Националната здравна комисия. Предният ден случаите бяха по-малко - 55. Повечето бяха в Сиан, в северозападната провинция Шънси, където 13 милиона поданици са под карантина от четвъртък. На Бъдни вечер градът регистрира най-високия си дневен брой за една година със 75 случая, съгласно локалното здравно бюро.

Докато Китай понижи случаите до най-малко с помощта на строгите гранични ограничавания, дългите карантини и целенасочените блокирания, през последните седмици случаите на заразявания се усилват. Кадри от държавната телевизия CCTV в събота демонстрираха дълги опашки пред центровете за тестване в Сиан, до момента в който управляващите се втурнаха да отстраняват последното Коронавирус огнище. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР