Китай в известен смисъл е заплаха за целия свят поради

...
Китай в известен смисъл е заплаха за целия свят поради
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Китай в известен смисъл е заплаха за целия свят

Китай в прочут смисъл е опасност за целия свят заради стремителното развиване на въоръжените си сили, съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп пред публицисти на среща с австралийския министър председател Скот Морисън в Белия дом, съобщи ТАСС.

"Китай безспорно в прочут смисъл е опасност за света, доколкото построява въоръжените си сили по-бързо от всеки различен ", сподели Тръмп в отговор на въпрос дали счита Китай за стратегическа опасност за Съединени американски щати.

"Откровено казано мисля, че те (китайците) употребяват американски пари ", добави Тръмп, имайки поради комерсиалния недостиг на Вашингтон с Пекин. Според Тръмп този недостиг в двустранния търговски продан доближава 500 милиарда $ годишно.

"Президентите (на САЩ) преди мен позволяваха на Китай да взима по 500 милиарда $ годишно, а в реалност дори повече. Те позволяваха на Китай да краде нашата интелектуална благосъстоятелност, да нарушават правата над нея. Аз няма да работя по този начин ", сподели Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати увери, че не желае комерсиално съглашение с Китай преди изборите през ноември следващата година, съобщи Асошиейтед прес.

"Не се стремя към частична договорка, а към цялостна ", сподели той.

Американският президент изрази убеденост, че гласоподавателите схващат разногласието сред Съединени американски щати и Китай, и акцентира, че комерсиалната война няма да навреди на възможностите му за преизбиране. Постигането на съглашение "вероятно ще е позитивно " за моята акция, призна въпреки всичко той.

"Китай е обиден доста неприятно (от комерсиалната война). А ние - не ", увери Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че най-лесното нещо за него ще е да нанесе военни удари по Иран, съобщи ДПА.

"Иран знае, че в случай че се държи зле, времето му ще стартира да изтича. Не се стремя да го направя, в случай че е допустимо ", съобщи Тръмп във връзка възможни военни удари.

"Мисля, че сдържаността е нещо хубаво и е демонстрация на мощ ", добави той.

Президентът на Съединени американски щати сподели, че се моли на Бога да не се наложи страната му да употребява нуклеарни оръжия, само че съобщи, че нуклеарният й боеприпас е осъвременен и в подготвеност.

Тръмп сподели, че чака глобите против Иран да дадат резултат и че избира тази тактика пред военните дейности, съобщи Ройтерс.

"Мисля, че глобите работят. Военният вид също работи, само че това е доста сурова форма на победа ", сподели Тръмп.

Президентът на Съединени американски щати прикани европейските страни да си вземат назад жителите, които са се включили към групировката "Ислямска страна " и в този момент са държани в затворнически лагери в Североизточна Сирия от кюрдски сили, съобщи ДПА.
Хиляди задгранични бойци от към 80 страни се причислиха към ИД, когато тя завладя обширни региони от Сирия и Ирак през 2014 година

Някои деца бяха репатрирани, само че европейските страни не желаят да вземат назад възрастните, които интензивно са се стремили да отидат в радикалната формация.

"В някакъв миг иска ми се наложи да кажа: или си ги прибирате назад, или ги пускаме при границата ви ", сподели Тръмп и добави, че Съединени американски щати няма да заплащат за държането в плен на хиляди бойци.

"Повечето от тях са пристигнали от Европа ", съобщи той за екстремистките бойци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР