Китай трябва да развие методи за блокиране и дори унищожаване

...
Китай трябва да развие методи за блокиране и дори унищожаване
Коментари Харесай

Китайските военни мислят как да блокират сателитите на Мъск

Китай би трябвало да развие способи за блокиране и даже заличаване на спътниците на компанията Starlink, оповестиха военните откриватели на Поднебесната империя в локалния теоретичен вестник " Модерна защитна технология ".

Според тях системата за сателитен интернет на Илон Мъск може да се употребява за военни цели и да помогне на други страни в разузнаване, шпионаж, навигация на военни сили.

" Макар Starlink да твърди, че е цивилна стратегия, която обезпечава високоскоростен интернет, тя има мощни връзки с военните. Сателитите се изстрелват от военни бази, а SpaceX е получавала пари в предишното от американските военновъздушни сили, с цел да учи по какъв начин спътниците могат да се свържат с военни самолети през криптирана връзка. "

Според китайците Starlink може да форсира информационните връзки с изтребители и дрони близо 100 пъти.

Дъщерната компания на SpaceX стартира своя план за сателитна констелация през 2019 година с изпращане на първите 60 апарата в орбита. До момента към този момент над нас са над 2400 спътника, като проектът е на първия стадий да бъдат изстреляни 12 000, а Starlink чакат позволение за още 30 000.

Засега клиентите на услугата, която не е измежду най-евтините и е ориентирана към региони със усложнен достъп на обичайната интернет връзка, са едвам 400 000. Наскоро обаче Мъск показва основно преимущество на своята система, като по молба на украинските управляващи изпрати няколко терминала и обезпечи интернет в региони на Украйна, където съветските сили унищожиха локалната интернет инфраструктура - и по този начин оказа помощ за поддържане на връзките.

Това по всяка възможност е провокирало терзанията на китайските военни, които следят от близко войната в Украйна. Китайските медии са единствените външни, които отразяват военните дейности от съветска страна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР