Китай стартира кампания за дезинформация, която включва съобщения в медиите,

...
Китай стартира кампания за дезинформация, която включва съобщения в медиите,
Коментари Харесай

Китай задействал план за дестабилизация на Тайван

Китай започва акция за дезинформация, която включва известия в медиите, че президентът на Тайван има " проект за бягство " при положение на китайска инвазия, оповестява " Ройтерс ", базирайки се на тайвански чиновници.

Целта е подкопаване на морала измежду популацията на острова на фона на натиска на Пекин той да отстъпи пред китайските искания за суверенитета му.

Тайван е нащрек за опити от страна на Китай да повлияе на публичното мнение в демократично управлявания остров, в това число посредством нелегално финансиране на другарски настроени към Пекин претенденти за президент в навечерието на изборите, които предстоят през идната година, излиза наяве от отчети в региона на сигурността.

По-късно този месец - на фона на - Тайван ще организира най-важните си годишни военни учения, които за първи път ще включват и краткотрайно затваряне на главното му интернационално летище при симулация на отбиване на противников сили.
 Китай: Съединени американски щати имат проект за заличаване на Тайван
Китай: Съединени американски щати имат проект за заличаване на Тайван

Вашингтон употребявал тайванците като пушечно месо

От май в китайските държавни медии се появиха вести, съдържащи дезинформация за военните действия на Тайван и неговия главен съдружник - Съединените щати. Този ход е част от акция за повлияване на мнението в Тайван, съгласно няколко тайвански чиновници, които са директно осведомени с въпроса.

Във въпросните вести се твърди, че идните учения в действителност са " подготовка за бягство " на президента на Тайван Цай Инуън и учения за при положение на китайска инвазия, обясниха чиновниците, поискали анонимност.

Според тях задачата на Пекин е да всее суматоха и да отслаби публичното доверие в управлението на Тайван.

Някои от медийните отчети бяха оповестени за първи път от онлайн новинарски уеб сайтове, ръководени от службата по въпросите на Тайван на Китай, след което се появиха и в медиите в Тайван и Хонконг.
 Тайванските военни организират военни учения по южното крайбрежие
Тайванските военни организират военни учения по южното крайбрежие

Напрежението в двете страни продължава да пораства

Длъжностните лица показват, че китайската акция е под наблюдението Централната водеща група на Пекин по въпросите на Тайван, която се ръководи от президента Си Дзинпин, и се организира от разнообразни държавни звена, като Службата по въпросите на Тайван в Пекин.

През последните седмици т айванските управляващи отхвърлиха като " агитация " минимум 10 известия от китайски и тайвански новинарски издания . В тях се твърди, че Пекин е в положение да унищожи цяла американска група самолетоносачи в Тихия океан с 24 балистични ракети, като позоваването е на изследователска публикация, основана на компютърно генерирана военна симулация, оповестена от китайски университет, обвързван с Народната освободителна войска.

Изследователи, които работят в тясно съдействие със чиновници по сигурността в Тайван, са прекарали седмици в опити да ревизират отчета благодарение на компютърни симулации, само че не са съумели да пресъздадат сходни резултати, обясниха източниците, които дефинираха тези изказвания като част от " китайската агитация " преди военните учения на Тайван.

" Те желаят да всеят боязън. Искат да се откажем от подготовката и да се предадем незабавно ", съобщи почитан чиновник, осведомен с планирането на сигурността на Тайван.
 Тайван отново се оплака от китайски военни самолети до водите на острова
Тайван отново се оплака от китайски военни самолети до водите на острова

Засечени са и пет китайски военни кораба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР