Китай скоро ще представи документ, насочен към политическото уреждане на

...
Китай скоро ще представи документ, насочен към политическото уреждане на
Коментари Харесай

ООН: Китай скоро ще представи документ за уреждане на конфликта в Украйна

Китай скоро ще показа документ, ориентиран към политическото споразумяване на рецесията в Украйна, съобщи през днешния ден заместник-постоянният представител на Китай в Организация на обединените нации Дай Бин, говорейки на специфичната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, отдадена на Украйна, съобщи ТАСС.

" Китай скоро ще показа документ с позиция, ориентиран към политическо споразумяване на рецесията в Украйна. Представяме го за да продължим да играем градивна роля в разрешаването на украинската рецесия и постигането на мир ", сподели той.

Китай смята за приоритет в Украйна прекратяването на военните дейности и приканва страните в спора да го създадат, добави Дай Бин.

" Приоритетът е да се насърчи прекратяването на огъня и прекъсването на военните дейности. Колкото повече не престават бруталните дейности, толкоз по-голямо ще бъде човешкото страдалчество.

Призоваваме и двете страни в спора да се въздържат от сражения в името на това този спор да не излезе отвън надзор ", съобщи той.

По думите на заместник-постоянния представител на Китай в Организация на обединените нации  преговорите са единственият метод за споразумяване на рецесията в Украйна и е допустимо политическо решение.

" Преговорите са единственият метод за разрешаване на украинската рецесия. В началото на рецесията Русия и Украйна организираха няколко кръга от договаряния. За страдание от този момент мирните договаряния стопираха. Необходимо е да се замислим върху аргументите за това ", съобщи той.

" Кризата, без значение какъв брой и дълбока да е, може да бъде позволена с мирни средства. Въпреки всички компликации може да се откри политическо решение. Подкрепяме Русия и Украйна в намирането на консенсус и жизнеспособни решения, които да дадат късмет на мира ", добави дипломатът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР