Китай ще засили стратегическата си комуникация и координация с Европейския

...
Китай ще засили стратегическата си комуникация и координация с Европейския
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Китай се надява на справедливи и прозрачни условия за компаниите си в ЕС

Китай ще ускори стратегическата си връзка и съгласуваност с Европейския съюз, сподели през днешния ден китайският президент Си Цзинпин на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, съобщи Ройтерс.

На среща с Мишел в Пекин Си изрази вяра, че " институциите на Европейски Съюз и страните, които членуват в него, ще си изградят справедлива и вярна визия за Китай ", оповестява китайската държавна телевизия.

" Китай ще остане отворен за европейските компании и се надява, че Европейски Съюз е в положение да отстрани намесата и да подсигурява обективни и транспарантни бизнес условия за китайските компании ", сподели Си на Мишел.

Нито Си, нито китайската телевизия дадоха пояснение какво има поради китайският водач под " интервенция ".

Си сподели още, че Китай и Европейски Съюз би трябвало да засилят координацията си в макроикономически проект и да работят дружно в името на взаимната полза, да основават дружно нови генератори на напредък и да подсигуряват сигурността, стабилността и надеждността на веригите за промишлени доставки.

Китайският водач засегна също по този начин и въпроси, свързани с спора в Украйна.

Си прикани за отбягване на ескалацията в украинския спор, съобщи ТАСС, като се базира на китайската държавна телевизия.

" Решението на украинската рецесия с политически средства в най-голяма степен дава отговор на ползите на Европа и на всички страни в Евразия ", посочи китайският президент.  

Шарл Мишел, който е на еднодневно посещаване в Китай, ще се срещне също с премиера Ли Къцян и с ръководителя на непрекъснатата комисия на китайския парламент Ли Чжаншу.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР