Китай ще загуби най-много от новите санкции на ООН срещу

...
Китай ще загуби най-много от новите санкции на ООН срещу
Коментари Харесай

Китай е готов да плати цената за новите санкции срещу Северна Корея

Китай ще загуби най-вече от новите наказания на Организация на обединените нации против Северна Корея заради околните стопански връзки със страната, само че ще ползва резолюциите, съобщи китайският външен министър Ван И, представен от Ройтерс.
 
В събота Съветът за сигурност на Организация на обединените нации наложи единомислещо нови наказания на Северна Корея, които може да доведат до редуциране на годишния експорт на страната с до една трета.
 
Ще окаже ли Китай по-силен напън върху КНДР?

Ван И съобщи на районен конгрес за сигурността в Манила, че новата резолюция демонстрира, че Китай и интернационалната общественост се опълчват на продължаването на севернокорейските ракетни тествания, се оповестява в изказване на китайското външно министерство. " За да отбрани интернационалната система за неразпространение на нуклеарните оръжия, както и мира и стабилността в района, Китай ще ползва, както преди, цялостно и напълно наличието на съответната резолюция ", увери той.
 
Организация на обединените нации ще гласоподава новите глобите против КНДР

Китай нееднократно е заявявал, че е подготвен да ползва все по-твърдите резолюции на Организация на обединените нации за Северна Корея. Пекин обаче акцентира, че те не би трябвало да засягат комерсиалните връзки, които китайската страна счита за естествени, нито да засягат елементарните севернокорейци.
 
При какви условия Организация на обединените нации следва да предприеме дейности против Северна Корея?

Последната призната резолюция на Организация на обединените нации не разрешава износа на въглища, желязо, желязна руда, олово, оловна руда и морски храни от Северна Корея. Освен това на страните се не разрешава да усилват броя на работещите в чужбина севернокорейци, да основават нови взаимни предприятия с Пхенян или да вършат нови вложения в взаимни предприятия, напомня Ройтерс.
 
Според министър Ван резолюцията освен постанова наказания, а и демонстрира, че шестранните договаряния със Северна Корея, в които вземат участие Русия и Япония, би трябвало да бъдат възобновени. По тематиката Северна Корея още веднъж изстреля ракета (ВИДЕО) Организация на обединените нации изиска от Северна Корея да приключи опитите си с балистични ракети
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР