Китай ще увеличи разходите си за отбрана през тази година

...
Китай ще увеличи разходите си за отбрана през тази година
Коментари Харесай

Китай увеличава разходите за отрбана с най-високо темпо от 2019 г. насам

Китай ще усили разноските си за защита през тази година с най-бързия ритъм от 2019 година насам, излиза наяве от проект на финансовото министерство на страната, представен от Си Ен Би Си.

Разходите за защита на азиатския колос ще се усилят със 7,1% през 2022 година до 1,45 трлн. юана (230,16 милиарда долара). За съпоставяне, през предходната година нарастването бе с 6,8%, а през 2020 година – с 6,6%. През 2019 година разноските за защита на Китай набъбнаха със 7,5% до 1,19 трлн. юана.

„ Ще се движим по-бързо, с цел да модернизираме военните системи за логистика и ръководство и да изградим съвременна система за надзор на въоръжението и оборудването “, показва китайският министър председател Ли Къцян в обособен годишен отчет за работата на държавното управление.

Другите изказвания на Ли по отношение на военното развиване и външната политика на страната бяха в сходство с тези от 2021 година Той сподели, че „ Китай ще продължи да организира самостоятелна външна политика, ориентирана към поддържането на мир “.

Китайският бюджет за защита е вторият по-големи в света, само че той е надалеч от този на Съединени американски щати, който за 2022 година възлиза на към 770 милиарда $, което е с 2% повече спрямо миналата година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР