Китай ще ускори развитието на морската култура в дълбоки и

...
Китай ще ускори развитието на морската култура в дълбоки и
Коментари Харесай

Китай ускорява развитието на морската култура

„ Китай ще форсира развиването на морската просвета в дълбоки и далечни води, полагайки старания да отбрани продоволствената сигурност на страната “, съобщи чиновник на Министерството на земеделието и селските действия.

Развитието на морската просвета в дълбоководните региони е удобна за увеличение на доставките на висококачествена морска храна и за ускорение на модернизацията в бранша, в същото време защитавайки морската екологична среда. Нарастващото търсене на морски артикули значи, че промишлеността има огромен капацитет за развиване.

Китай реализира прогрес в технологиите за морската просвета в дълбоки и далечни води и селективно отглеждане. Производството в бранша през 2022 година е 393 000 тона, което съставлява над 20 % от общото произвеждане на морски артикули в страната.

Морската стопанска система на Китай означи мощен подтик на възобновяване през първото тримесечие на тази година, като производството нараства с 5,1 % на годишна база, достигайки 2,3 трилиона юана (около 321,7 милиарда щатски долара) - 8,2 % от брутния вътрешен артикул на страната.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР