Китай ще стане най-голямата икономика в света през 2028 г.,

...
Китай ще стане най-голямата икономика в света през 2028 г.,
Коментари Харесай

Китай става икономика №1 в света през 2028 г.?

Китай ще стане най-голямата стопанска система в света през 2028 година, изпреварвайки Съединени американски щати. Това ще се случи пет години по-рано от предходните прогнози болести различаващото се възобновяване на стопанските системи на двете страни от ударите, нанесени от коронавирусната пандемия, показва мозъчен концерн в годишния си отчет, оповестен през днешния ден, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ От известно време всеобхватна тематика в световната стопанска система беше икономическата война и войната с мека мощ сред Съединени американски щати и Китай. Пандемията от Covid-19 и съответните стопански последствия сигурно наклониха това съревнование в интерес на Китай “, се споделя в документа на Центъра за стопански и бизнес проучвания, заяви Ройтерс.

В отчета се показва, че Китай изкусно е управлявал пандемията посредством строги локдауни, въведени още на ранен стадий. Докато на Запад пандемията е нанесла удар по дълготрайния напредък. Това значи, че относителните стопански резултати на Китай са се подобрили.

Китай се чака да реализира междинен стопански напредък от 5,7 % на година в интервала 2021-2025 година, преди да регистрира спад до 4,5 % от 2026 година до 2030 година

Докато Съединени американски щати евентуално ще отбележат мощен постпандемичен напредък през 2021 година, само че растежът им ще се забави до 1,9 % на година сред 2022 година и 2024 година и до 1,6 % измежду това.

Япония ще си остане третата най-голяма международна стопанска система, изразено в долари, до началото на 30-те години, когато ще бъде изместена от Индия, вследствие на което и Германия от четвърто място ще слезе на пето.

Обединеното кралство, което в този момент е на пета позиция ще слезе на шесто място през 2024 година Но макар въздействието на излизането на страната от единния пазар на Европейски Съюз следващата година, английският Брутният вътрешен продукт, изразен в долари, съгласно прогнозите ще бъде с 23 % по-висок от този на Франция през 2035 година, подкрепят от преднината на Англия във все по-значимата цифрова стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР