Китай ще реформира системата си за превенция и контрол на

...
Китай ще реформира системата си за превенция и контрол на
Коментари Харесай

Китай ще реформира системата си за превенция на болести

Китай ще реформира системата си за предварителна защита и надзор на заболяванията, с цел да в профил слабостите, които бяха разкрити от коронавирусната зараза. Това съобщи през днешния ден представител на здравните служби, представен от Ройтерс.

Китай е подложен на критика в страната и в чужбина за първичните мудни реакции на епидемията, която избухна в огромен мащаб в Ухан. Оттогава вирусът се популяризира в целия свят. С него са инфектирани към този момент съвсем 4 милиона души, а умрелите от Ковид-19 са близо четвърт милион, означи Ройтерс.

Тази коронавирусна зараза е огромно тестване за ръководството на страната ни и за способността за ръководство. Тя разкри слабите страни в главните епидемиологични и публични здравни системи, сподели пред публицисти заместник-ръководителят на китайската Държавна комисия по въпросите на опазването на здравето Ли Бин.

Комисията възнамерява да построи централизирана и

ефикасна верига на ръководство, а също така да реформира и модернизира системата за предварителна защита и надзор на болесттите, сподели още той.

Комисията също по този начин цели да употребява по-добре масивите от данни, изкуствения разсъдък и облачните калкулации за по-добър разбор на заболяването, следене на вируса и разпределение на ресурсите.

Ли добави, че Комисията възнамерява да засилва проучванията на главните технология, да усъвършенства здравното обезпечаване и да подсигурява съществуване на материали при изключителни обстановки.

В Китай не са регистрирани нови смъртни случаи от ковид от 24 дни, напомня Ройтерс
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР