Китай ще предостави финансиране в размер на 3 млрд. долара

...
Китай ще предостави финансиране в размер на 3 млрд. долара
Коментари Харесай

Китай налива 3 милиарда долара в Източна Европа

Китай ще даде финансиране в размер на 3 милиарда $ за планове за развиване и вложения в Централна и Източна Европа. Това заяви министър председателят на Китай Ли Къцян през днешния ден по време на шестата среща на върха на държавните ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай. На срещата участва и българския министър председател Бойко Борисов.

" Под патронажа на междубанковата асоциация на Китай и страните от Централна и Източна Европа Китайската банка за развиване ще даде 2 милиарда евро (2,39 милиарда долара) “, уточни Къцян.

На втори стадий от финансирането се плануват вложения в размер на 1 милиарда $, добави министър председателят на Китай.

На днешната шеста среща на високо ниво на страните от Централна и Източна Европа и Китай, в която взе участие и българският министър председател Бойко Борисов, Унгария ще разгласи търг за възобновяване на железопътната линия сред Будапеща и Белград. Проектът се финансира главно от Китай, осведоми „ “Асошиейтед прес “.

Китай съблазнява Източна Европа и подкопава разпоредбите на Европейския съюз, разяснява по-рано през днешния ден авторитетният английски вестник " Файненшъл таймс " в разбор за китайско-източноевропейската среща.

Цитирани са неназовани дипломати, съгласно които Пекин може да се възползва от ентусиазма на по-бедните източноевропейци да осъществят огромни инфраструктурни планове с безграничните китайски финансови запаси.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР