Китай ще позволи на хората с положителни проби за ковид

...
Китай ще позволи на хората с положителни проби за ковид
Коментари Харесай

Китай смекчава ковид мерките след масовите протести

Китай ще разреши на хората с позитивни проби за коронавирус да се карантинират вкъщи при избрани условия, предава, цитирайки два осведомени източника. През идващите дни ще бъдат оповестени спомагателни ограничения, съгласно които ще стане ясно по какъв начин ще се случи това.

Не всеки с позитивна проба за ковид ще може да се карантинира в дома си. Смекчаването на условията се отнася за бременни дами, възрастни и хора със съпътстващи болести.

Контактните лица на болните с коронавирус също ще имат право да се карантинират вкъщи, в случай че средата там дава отговор на избрани условия, споделиха източниците. Властите ще засилят и потреблението на антигенни проби, ще понижат всеобщото тестване и тестването с нуклеинова киселина. Националната здравна комисия не пожела да даде коментар.

Няколко града в Китай отстраняват локдауните на районно равнище, макар новите случаи на ковид. По-малко от 24 часа след бурните митинги в Гуанчжоу, управляващите в най-малко седем региона на индустриалния център северно от Хонконг, споделиха, че отстраняват краткотрайните локдауни. Властите в един от регионите споделиха, че ще разрешат провеждането на присъствени образователни занятия, а заведенията за хранене, киносалоните и други бизнеси ще отворят още веднъж.

Някои промени се ползват без огромна публичност. Източен регион на Пекин разреши на хора с леки коронавирус признаци да се изолират вкъщи, съгласно новите правила, издадени от кварталната комисия, прецизира Ройтерс. Съседите по етаж, както и три етажа над и под семейството, в което има болен, също ще могат да се карантинират по домовете си. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР