Китай ще положи още по-големи усилия да увеличи вноса и

...
Китай ще положи още по-големи усилия да увеличи вноса и
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай намалява вносните мита и разширява достъпа до своите пазари

Китай ще постави още по-големи старания да усили вноса и да разшири пазарите си, съобщи през днешния ден президентът Си Дзинпин, представен от Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
Китайският президент сподели това в Шанхай при откриването на Международното ревю за импорт.

" Вратата на Китай няма в никакъв случай да се затвори, тя ще се отваря от ден на ден ", сподели президентът пред задгранични водачи и персони като шефката на Международния валутен фонд Кристин Лагард и създателя на „ Майкрософт “ Бил Гейтс.

Изложението се счита за китайския отговор на комерсиалната война, стартирана през юли от президента Доналд Тръмп, неудовлетворен от големия недостиг на Съединени американски щати в търговията с Китай.
 Китай приканва Европейски Съюз за взаимна декларация срещу комерсиалната политика на Съединени американски щати Китай приканва Европейски Съюз за взаимна декларация срещу комерсиалната политика на Съединени американски щати
Китай настоятелно приканва Европейския съюз за издаване на твърда взаимна декларация срещу комерсиалната политика на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп...

Китай ще продължи да се отваря към света в сферите на образованието, телекомуникациите и културата и наред с това ще пази ползите на непознатите компании, сподели президентът. Ще бъдат въведени наказателни ограничения за нарушавания на интелектуалната благосъстоятелност, добави той.

Очаква се Си Дзинпин и Доналд Тръмп да се срещнат в края на месеца в коридорите на интернационален конгрес в Аржентина, припомня Франс прес.

Миналата седмица към Китай бяха отправени апели да разшири достъпа до пазарите си. В публикация, оповестена в китайския щемпел, посланиците на Франция и Германия приканиха Пекин да подсигурява почтена конкуренция за задграничните предприятия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР