Китай ще направи всичко възможно, за да възстанови мира в

...
Китай ще направи всичко възможно, за да възстанови мира в
Коментари Харесай

Китай ще работи за възстановяване на мира в палестинските територии

Китай ще направи всичко допустимо, с цел да възвърне мира в палестинските територии, откакто поеме председателството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации (UNSC). Това разгласи външното министерство на страната през днешния ден, оповестява " Ройтерс ".

Говорителят на министерството Ван Уенбин сподели на постоянна конференция, че Китай ще направи всичко допустимо, " с цел да насърчи Съвета за сигурност да извърши своите отговорности, да изиграе своята роля, да построи консенсус и да предприеме виновни и смислени дейности допустимо най-скоро, с цел да облекчи актуалната рецесия и да отбрани сигурността на цивилните, с цел да възвърне мира ".

Изявлението на Китай идва в миг, когато Израел ислямистка формация " Хамас ".
 Хамас желае помощ на Египет за възобновяване на връзките в линията Газа
Хамас желае помощ на Египет за възобновяване на връзките в линията Газа

Ракетни удари прекъснаха изцяло връзките в района преди седмица

Китай пое ротационното председателство на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации предходната седмица.

Конфликтът в Близкия изток е преди всичко в дневния ред на Съвета за сигурност през ноември, сподели Джан Джун, непрекъснат представител на Китай в Организация на обединените нации, съгласно държавни медии. " Наложително е да се насърчи прекратяването на огъня и да се спрат боевете , да се предотвратят спомагателни цивилни жертви, да се предотврати по-мащабна филантропична злополука и да се предотврати разрастването на спора ", сподели Джан, представен от China Daily.

Специалният делегат на Китай за Близкия изток Джай Джун завърши обиколка в района. Той се срещна с водачи на няколко страни във връзка на рецесията. Според него повода за рецесията сред Израел и Газа е неналичието на гаранции за правата на палестинците.
 Нагорни Карабах господства в диалозите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации
Нагорни Карабах господства в диалозите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Баку бе подложен на критика за последните конфликти с Ереван

Председателството на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е на ежемесечен ротационен принцип сред 15-те държави-членки на съвета. За последно Китай го организира през август 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР