Китай ще намали от 1 януари 2020 г. митата върху

...
Китай ще намали от 1 януари 2020 г. митата върху
Коментари Харесай

Китай намалява митата на над 850 вносни стоки

Китай ще понижи от 1 януари 2020 година митата върху повече от 850 типа вносни артикули. Друго понижение е планувано от 1 юли.

За да удовлетвори растящото търсене от страна на китайските консуматори на задгранична продукция, китайското министерство на финансите понижава мита. По-ниско ще се таксуват артикули като замразено свинско месо и авокадо и незамразен портокалов сок.
Гао Лингун, Китайска академия за обществени науки: През 2019 година имаше смяна на митата за импорт и експорт за 706 типа артикули. През 2020 година броят им ще се усили с 20% - до 859.
От 1 юли идната година в допълнение ще бъдат понижени и митата върху някои артикули от региона на осведомителните технологии.

Фан Йонг, Университет за финанси и стопанска система: Вносът на първични материали и технологии е основен за индустрията. Намаляване на митата ще подкрепи развиването на висококачествена стопанска система.
Митата върху медикаменти за лекуване на астма и диабет са 0%. Така е и при вноса на полупроводници. Ще бъдат понижени и митата на някои артикули от дърво и хартия.

През идната година китайските управляващи ще трансформират цените на артикули от 23 страни, с които са реализирани съглашения за унищожаване на взаимните търговски ограничавания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР