Китай се разисква не като непосредствена заплаха, а като предизвикателство

...
Китай се разисква не като непосредствена заплаха, а като предизвикателство
Коментари Харесай

Радев: Байдън е решен да намали напрежението с Русия, Китай е предизвикателство

" Китай се разисква не като непосредствена опасност, а като предизвикателство за бъдещето ", съобщи президентът Румен Радев, който взе участие на Среща на върха на НАТО в Брюксел.

" Знаете големият растеж на стопанската система в Китай, мощта на тази страна, която към този момент заделя втория по величина боен бюджет, създава високотехнологични оръжия. Но в това време дано не забравяме, че Китай е голям търговско-икономически сътрудник на всички страни от НАТО, на Европейския съюз и нашите стопански системи са извънредно свързани ", добави Радев.

" Да не забравяме, че това е голям стопански сътрудници и стопанските системи ни са мощно свързани ", сподели президентът и акцентира, че във връзка с Русия няма смяна в позицията на НАТО от 2014 година, само че има такава в мотивацията на американския президент Байдън преди срещата му с съветския държавен глава Владимир Путин, а тя е за търсене на всички вероятни способи за понижаване на напрежението.

" Има смяна от през днешния ден и това е решимостта от стана на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, който е стимулиран за срещата с президента на Русия Владимир Путин в сряда да се търсят общи сфери за съдействие, да се търсят всички вероятни способи за понижаване на напрежението ", сподели президентът на България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР