Китай се превърна в най-популярното място за обучение в чужбина

...
Китай се превърна в най-популярното място за обучение в чужбина
Коментари Харесай

Китай най-популярна дестинация за обучение в Азия

Китай се трансформира в най-популярното място за образование в чужбина за региона на Азия, сподели Лиу Сяо, заместител шеф на отдел „ Обучение в Китай " към Министерството на образованието, съобщи bulgarian.cri.cn.

През 2018 година повече от 492 000 задгранични студенти от 196 страни са се обучавали в 1004 университета, колежи, научни институти и други просветителни организации в Китай. 52,4% от тях са целели приемането на тапия, добави Лиу.

Миналата година китайското държавно управление е отпуснало стипендии за образование в Китай на близо 63 000 задгранични студенти, 90% от които са следвали за тапия, сподели още Лиу на церемонията по завършвани и петата годишнина на магистърската стратегия за разрастващите се страни в Пекинския естествен университет (BNU).

От установяването си през 2011 г Институтът за нововъзникващите пазари (EMI) е работил върху предмети като новите стопански системи, съдействието Юг-Юг, самодейността „ Един пояс веднъж " и световното развиване, сподели Уан Шоудзюн, заместник-ректор на BNU. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР