Китай се оттегли от обещанието си да не изпраща войски

...
Китай се оттегли от обещанието си да не изпраща войски
Коментари Харесай

Китай се отметна от обещанието си да не изпраща войски в Тайван

Китай се отдръпна от обещанието си да не изпраща войски или админи в Тайван след изтеглянето, съгласно формален документ , показан в сряда, сигнализиращ за решение на президента Си Дзинпин да даде по-малка автономност от препоръчаната по-рано, осведоми организация Ройтерс.

Позицията на Китай по отношение на самоуправляващия се Тайван следва дни на невиждани китайски военни учения покрай острова, който Пекин претендира за своя територия в символ на митинг против Нанси Пелосис предходната седмица.

Тайван отхвърля претенциите на Китай за суверенитет, като съобщи, че островитяните би трябвало да решат бъдещето си и даде обещание да защитят своята народна власт.

Китай сподели два пъти във връзка с Тайван, през 1993 година и 2000 година, че " няма да изпраща войски или административен личен състав в Тайван " след реализиране на обединяване.

Тази линия има за цел да подсигурява на Тайван, че ще се радва на автономност, откакто стане специфичен административен регион на Китай.

Управляващата комунистическа партия на Китай предложи Тайван да се върне към ръководството си по модела " една страна, две системи ", сходно на формулата, която върна някогашната английска колония Хонконг под китайско ръководство през 1997 година

Това ще даде на демократично ръководен Тайван известна автономност, с цел да резервира някои от своите обществени и политически системи.

Ред в Правителствения отчет от 2000 година, се споделя, че " всичко предстои на договаряния ", стига Тайван да одобри, че има единствено един Китай и не се стреми към самостоятелност.

Актуализираният държавен отчет е озаглавен " Тайванският въпрос и обединяването на Китай през новата епоха ". " Новата епоха " е термин, постоянно свързван с ръководството на Си Дзинпин.

Тайван живее под опасността от китайска инвазия от 1949 година , когато победеното държавно управление на ROC избяга на острова, откакто Комунистическата партия на Мао Цзедун завоюва революция.
 На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван
На Китай са нужни 2 милиона бойци, с цел да нахлуе в Тайван

" Сън " цитира мнение на експерт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР