Китай се очертава като потенциален препъни камък в продажбата на

...
Китай се очертава като потенциален препъни камък в продажбата на
Коментари Харесай

Китай може да препъне мегасделката между ARM и Nvidia

Китай се обрисува като евентуален препъни камък в продажбата на най-голямата английска софтуерна компания Arm Holdings, до момента в който английското държавно управление обмисля дали да се намеси в договорката, написа „ Гардиън “.

Във Англия Лейбъристката партия, синдикатите и даже съоснователя на ARM приканиха държавното управление да блокира продажбата на дизайнера на полупроводникава техника от японския софтуерен конгломерат SoftBank на американския производител на чипове Nvidia за 40 милиарда $. Всички те желаят правно обвързващ контракт, който да подсигурява, че съглашението няма да накърни английските ползи.

Макар че досега английското държавно управление не е подхванало ограничения против договорката, китайска държавна медия „ Глобъл таймс “ алармира, че Пекин може да препъне продажбата.

В сряда китайският официоз разгласява материал, който дефинира придобиването на ARM от Nvidia като „ притеснително “ и приканва международните регулатори да преценяват деликатно дали да разрешат договорката да се състои.

„ Имайки поради напрежението сред Съединени американски щати и Китай и натиска от страна на Вашингтон против китайските бизнеси, в случай че ARM попадне в ръцете на американците, китайските софтуерни компании ще бъдат сложени в неравностойно състояние “, се споделя в публикацята.

Докато английските критици на съглашението показват опасения, че Nvidia може да редуцира работни места или да извлече скъпата интелектуална благосъстоятелност на ARM от Обединеното кралство в Съединени американски щати, „ Глобъл таймс “ се концентрира върху бъдещият достъп на китайските компании до технологии на ARM, които намират необятно приложение в мобилните устройства.

Ако ARM стане американска благосъстоятелност, президентът Доналд Тръмп, който показва неприязън към китайските компании като Huawei и ByteDance, може да вкара нови ограничавания против износа на пpoeĸтиpaнитe oт Аrm пpoцecopи.

Изданието написа, че в случай че договорката се реализира, ĸитaйcĸитe ĸoмпaнии pиcĸyвaт дa зaгyбят дocтъп дo технологиите на Arm. Същевременно с това европейските компании, които употребяват тези технологии, можа да изпитат затрудения да доставят частите на Китай.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР