Китай се готви днес за тържествата по случай настъпването на

...
Китай се готви днес за тържествата по случай настъпването на
Коментари Харесай

Китай посреща Годината на земния глиган

Китай се готви през днешния ден за тържествата по случай настъпването на Годината на земния глиган (известна още като Годината на земната свиня), заяви ДПА.

Лунната нова година е най-големият празник в Китай. Стотици милиони хора пътуват в този интервал, с цел да го отпразнуват със фамилиите си. Това е най-голямата годишна миграция на хора в света.

Властите чакат, че през 40-те дни към новогодишните празници ще има общо близо 3 милиарда пътувания с кола, трен или аероплан.

Вечерта преди настъпването на Китайската нова година фамилиите се събират на обичайни вечери и гледат специфичната новогодишна телевизионна стратегия. Децата получават червени пликчета с пари за шанс.

Празненствата се допуска, че би трябвало да са шумни, тъй че могат да се чакат денонощни гърмежи на пиротехнически средства. Китайците вършат по този начин, с цел да подплашат " остарялото страшилище " - животното, под знака на което е минала миналата година. От две години обаче фойерверките са неразрешени в някои от най-големите центрове, в това число Пекин, Шанхай и Тянцзин.

Всеки път Китайската нова година се пада на друга дата поради лунния календар. След като 2018 година мина под знака на земното куче, на следващия ден настава Годината на земния глиган. Гадателите предсказват, че през нея ще има закъснение на стопанската система, безредици и естествени бедствия.

Източник: БТА
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР