Китай се бори да намали влиянието на сенчестия пазар за

...
Китай се бори да намали влиянието на сенчестия пазар за
Коментари Харесай

Китай се бори да контролира продажбите на данни, тъй като компаниите избягват официалните борси

Китай се бори да понижи въздействието на сенчестия пазар за бизнес данни, защото фирмите заобикалят формалните тържища, които са основани, с цел да затегнат контрола върху продажбата на информация.

Местните управляващи в цялата страна са основали 48 обмена, множеството от които идват, откакто Пекин закрепи данните като народен приоритет през 2020 година, което го прави пети дирек на производството наред със земята, труда, капитала и предприемачеството. Под регулаторен контрол държавните органи, държавните предприятия и частните компании могат да купуват и продават данни за всичко - от метеорологичните модели до потоците на градския трафик.

Вътрешни лица и специалисти от промишлеността обаче споделят, че няма явен тласък за фирмите за присъединяване в тези новосъздадени пазари и че множеството продажби на данни към момента се правят отвън тържищата.

„ Имаме компликации с привличането на участници да влязат на пазара “, сподели чиновник в подкрепяна от страната борса за продан на данни, добавяйки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР