Китай съобщи за първите си смъртни случаи от COVID-19 за

...
Китай съобщи за първите си смъртни случаи от COVID-19 за
Коментари Харесай

От половин година насам: Първи смъртни случаи от COVID-19 в Китай

Китай заяви за първите си смъртни случаи от COVID-19 за шест месеца, като управляващите предизвестяват, че столицата е изправена пред най-тежката обстановка от началото на пандемията, оповестява Военновъздушни сили. 

Три смъртни случая са докладвани в Пекин от събота, с което формалният брой на жертвите в страната доближи 5229.

Смъртните случаи идват, когато китайската „ политика на нулево COVID-19 “ провокира редки митинги.

Противоречивата тактика докара до милиони затворени и заболели жители, наложително сложени под карантина.

В Пекин управляващите към този момент вкараха локдаун в хайдианската част на столицата, като затвориха магазини, учебни заведения и заведения за хранене, а три милиона души бяха призовани да останат вкъщи.

Пътуващите към столицата също ще би трябвало да си създадат проби през първите три дни от визитата си и да останат вътре, до момента в който не им бъде обещано позволение.

Пекин - град с повече от 21 милиона - заяви за 316 нови случая на COVID-19 до 15:00 часа в понеделник, съгласно организация Ройтерс. Сред трите смъртни случая, обявени от неделя следобяд, е 87-годишен мъж.

Лиу Сяофен - заместник-директор на общинския център за надзор и предварителна защита на болесттите в Пекин - разказа обстановката като най-сложната и тежка до момента в града, прибавя новинарската организация.

Ден по-рано представител на общината предизвести, че Пекин е изправен пред „ мрачна и комплицирана обстановка за попречване и надзор на епидемията “, според China Daily .

Докато Китай споделя, че прецизната му политика за нулев COVID-19 значи, че е видял доста по-малко смъртни случаи от ковид спрямо огромна част от останалия свят - макар че се счита, че същинската цифра може да е доста по-висока - има многократни истории за забавено незабавно лекуване за съществено заболели хора в затворени зони или карантинни уреди.

През последните дни имаше вълна от отвращение онлайн след известията , че бебе е умряло, тъй като медицинските му грижи са били забавени поради рестриктивните мерки на COVID-19.

По-рано този месец имаше  гневни демонстрации в западния град Ланджоу , откакто татко сподели, че забавянето на дребния му наследник в болница е асъдействало за гибелта му от отравяне с въглероден окис. Тогава през октомври имаше известия за 14-годишно момиче, умряло в провинция Хенан, откакто се разболяло в карантинен център за COVID-19.

На друго място водачът на Хонконг Джон Лий даде позитивна проба за COVID-19, ден откакто се срещна с китайския президент Си Дзинпин на среща на върха в Тайланд.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР