Китай съобщи, че ще подкрепи разследване на Световната здравна организация

...
Китай съобщи, че ще подкрепи разследване на Световната здравна организация
Коментари Харесай

Китай ще подкрепи разследване на СЗО за произхода на Covid-19

Китай заяви, че ще поддържа следствие на Световната здравна организация (СЗО) за определяне на произхода на ковид, осведоми Би Би Си.

Но Пекин акцентира, че всяко следствие би трябвало да бъде научно, а не в политически подтекст.

Съединени американски щати упрекват азиатската страна, че не е транспарантна по какъв начин се е популяризирал Covid-19 и поради неуспеха да го спре. Китайското държавно управление отхвърля обвиняванията.

Говорител на китайското външно министерство упрекна държавния секретар Майк Помпео в " измисляне на неистини, с цел да покрие друга неистина ".

Преди няколко дни представител на Европейската комисия разгласи, че страните членки ще вземат участие в подготвянето на проекторезолюция за " самостоятелен обзор " на пандемията от Covid-19 на виртуална среща на Световната здравна асамблея на 18 май.

Китай заяви един нов случай на инфектиран с ковид на 7 май спрямо два случая ден по-рано. Няма нови импортирани случаи от чужбина, разясни Националната здравна комисия. Комисията заяви още за 16 нови случая без признаци по отношение на 6 ден по-рано.

Общо в Китай инфектираните са 82 886, а умрелите са 4633.

По последни данни на Световната здравна организация по света има към 3,6 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 254 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,8 млн. случая и над 269 000 умряли в 187 страни, възстановили са се повече от 1,28 млн. души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР