Китай разширява ядрения си арсенал много по-бързо, отколкото се очакваше,

...
Китай разширява ядрения си арсенал много по-бързо, отколкото се очакваше,
Коментари Харесай

Доклад: Китай разширява ядрения си арсенал по-бързо от очакваното

Китай уголемява нуклеарния си боеприпас доста по-бързо, в сравнение с се очакваше, намалявайки разликата със Съединените щати. Това се твърди в отчет на, предава БГНЕС.

Според отчета, представен от Агенция Франс Прес, до 2027 година Китай може да разполага със способни да влязат в употреба 700 нуклеарни бойни глави, а до 2030 година броят им може да доближи 1000 - боеприпас, който е два пъти и половина по-голям от този, който Пентагонът предвиждаше единствено преди година.
 Ген. Марк Мили: Пентагонът е в положение да отбрани Тайван от Китай Ген. Марк Мили: Пентагонът е в положение да отбрани Тайван от Китай
Националната войска на Съединените щати " безусловно " е в положение да отбрани Тайван от нахлуване от страна на Китай, в случай че бъде призована з...

Китайската национална република " влага и уголемява броя на своите наземни, морски и въздушни платформи за нуклеарна доставка и построява инфраструктура, нужна за поддържане на това доста разширение на нуклеарните ѝ сили. Оценката е направена в годишния отчет на Министерството на защитата на Съединени американски щати до Конгреса за развиването на китайската войска.

Подобно на Съединените щати и Русия, двете водещи нуклеарни сили, Китай построява " нуклеарна триада " - качества за снабдяване на нуклеарни оръжия от балистични ракети с наземно базиране, от ракети, изстрелвани от въздуха, и от подводници, се споделя в отчета.

Според него Китай евентуално не се стреми да разполага с потенциал за нанасяне на непровокиран нуклеарен удар по нуклеарно въоръжен съперник - най-много Съединени американски щати - само че желае да възпре офанзивите на други страни, като поддържа надеждна опасност за нуклеарен ответен удар. Преди година в отчета на Пентагона за Китай се споделяше, че страната разполага с към 200 носими бойни глави и ще удвои броя им до 2030 година

През последните месеци самостоятелни откриватели разгласиха сателитни фотоси на нови нуклеарни ракетни силози в Западен Китай. Ускоряването " е доста тревожно за нас ", съобщи чиновник на защитата на Съединени американски щати. То " повдига въпроси за техните планове ", сподели служителят и прикани Пекин за повече бистрота във връзка с развиването на нуклеарните му сили.
 Американски военачалник: Китай работи най-бързо за разработка на хиперзвукови оръжия Американски военачалник: Китай работи най-бързо за разработка на хиперзвукови оръжия
Темпът на развиване на хиперзвуковото оръжие в Китай е доста по-висок, в сравнение с в Русия и Съединени американски щати. Това съобщи заместник-председателят на Ко...

Пентагонът разгласи Китай за собствен главен проблем в региона на сигурността в бъдеще, защото Пекин се ангажира да трансформира Народноосвободителната войска в " сили от международна класа " до 2049 година, съгласно формалния си проект. Китай уголемява своите въздушни, галактически и морски сили за да проектира своята мощност в международен мащаб, сходно на армията на Съединените щати от десетилетия.

Съперничеството ускори опасенията за вероятен конфликт сред Съединени американски щати и Китай, изключително във връзка с Тайван, който Китай афишира за своя територия, само че който е мощно подкрепян от Съединените щати. В новия отчет на Съединени американски щати се споделя, че бързата военна рационализация на Китай цели до 2027 година да разполага с благоприятни условия за превъзмогване на всевъзможен отпор на напъните за връщане на Тайван посредством напън или военна мощ. В отчета се споделя, че до 2027 година Китай се стреми да разполага с " благоприятни условия да противодейства на американската войска в Индо-тихоокеанския район и да принуди управлението на Тайван да седне на масата за договаряния при изискванията на Пекин ".

Докладът удостоверява новините от последните месеци, в които се споделя, че през октомври 2020 година чиновници на Пентагона са били принудени да потушат действителните опасения в Пекин, че Съединените щати, водени от вътрешнополитическото напрежение, обвързвано с президентските избори, имат намерение да провокират спор с Китай в Южнокитайско море. След като високопоставени чиновници на Пентагона са минали към пряк диалог с китайските си сътрудници, опасенията са намалели и представител на китайската защита е оповестил обществено, че Съединените щати в действителност не възнамеряват да провокират рецесия. " Тези събития обрисуваха опцията за недоразумения и неверни калкулации и подчертаха значимостта на ефикасната и навременна връзка ", се споделя в отчета.

Докладът слага под въпрос и желанията на Народноосвободителната войска в биологичните проучвания на субстанции, които евентуално имат както здравна, по този начин и военна приложимост. " Изследванията, извършени във военномедицинските институции на КНР, разискват идентифицирането, тестването и характеризирането на разнообразни фамилии мощни отрови с двойна приложимост ", се споделя в отчета, което поражда опасения по отношение на спазването на световните контракти за биологични и химически оръжия. Такива опасения отекват от началото на 2020 година, откакто пандемията от Covid -19 избухна първо в региона на китайска лаборатория за биологични проучвания с връзки с Армията в Хунан. Китайците отхвърлиха лабораторията да има нещо общо с епидемията от Covid, само че ограничиха достъпа на проверяващите.
 Изпробва ли Китай хиперзвукова ракета, способна да порази всяка точка на Земята? Изпробва ли Китай хиперзвукова ракета, способна да порази всяка точка на Земята?
Китай е тествал нуклеарна хиперзвукова ракета, която може да удари всяка точка на Земята за минути. Това заяви вестник “Файненшъл т...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР