Китай разшири блокирането си в районите на западния мегаград Чънду

...
Китай разшири блокирането си в районите на западния мегаград Чънду
Коментари Харесай

Китай удължи COVID блокадата в 21-милионния град

Китай разшири блокирането си в регионите на западния мегаград Чънду и подреди повече всеобщи проби там от неделя , до момента в който се пробва да овладее огнището на Covid-19.

Мерките за надзор са удължени за най-малко три дни , заяви " Блумбърг ".

Други области също оповестиха трети кръг от проби за Covid-19 в неделя.

В народен мащаб Китай заяви за 1673 локални случая на Covid-19 за събота, в това число 1359 безсимптомни.
 Китай блокира 21-милионен град поради Covid
Китай блокира 21-милионен град поради Covid

Само на един човек на домакинство е разрешено да пазари артикули от първа нужда

Припомняме, че на към 21 милиона души бе подредено да останат на закрито, като единствено на един човек на домакинство е разрешено да пазари артикули от първа нужда.

Политиките на Китай за Covid изискват градовете да вкарат строги блокировки - даже в случай че се рапортуват единствено няколко случая.

Въпреки това стремежът на Пекин да обезпечи " нулев Covid " е упрекнат в задушаване на икономическия напредък и провокира рядко публично противоречие от жителите в Китай.

Страната е разположила набор от характерни за града ограничения за предварителна защита на Covid, откакто първичната вълна от вируса удари Ухан през 2019 година

Китай е последната огромна стопанска система в света, която се пробва да отстрани изцяло огнищата на Covid, като твърди, че това е належащо, с цел да се предотвратят по-широки талази от вируса, които могат да претоварят лечебните заведения.

Страната публично е записала по-малко от 15 000 смъртни случая от началото на пандемията, съгласно университета Джон Хопкинс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР